Friday, February 28, 2014

Windy Vaasa vs Kansas


Vaasa (opiskelukaupunkini) on opettanut minulle vuodesta 2010 miltä tuntuu asua aivan veden lähellä ja miltä tämä voimakas kylmä tuuli tuntuu. Kansas puolestaan opetti miten kovaa tuulta voi pelätä. Kansashan on tällä kuuluisalla tornadovyöhykkeellä, joka iskee sinne aina kevään aikana. Ensimmäisenä keväänä 2012 vaihdossa Emporiassa alkoivat nämä tornadosta varoittavat sireenit ulvomaan, mutta itse olin juuri päässyt karkaamaan Kansas Cityyn noutamaan perhettäni, joten tätä en itse päässyt kokemaan (tapahtui huhtikuun puolessa välissä). Kansas Cityn lähellä oli myös ollut tornadoja, mutta niiden etäisyys ei ollut sireenien veroinen. Kovien kevätmyrskyjen aikaan on hyvä pitää radiot ja televisiot auki säätiedotuksien vuoksi, koska nämä myrskyt voivat olla hyvin vaarallisia. 

Kansasin säiden vaihtelevuuteen vaikuttaa Kanadasta ja Mexicosta tulevat ilmavirrat, joka aiheuttaa nämä isojenkin lämpötilojen ja sääolojen muutokset. Viime reissullani Kansasissa oli juuri alkanut "lumimyrsky", joka aiheutti koulujen sulkemista sekä kaupoissa hyllyjen tyhjenemisen. Suomalaisena tietenkin tunsin suurta vääryttä, koska samaan aikaan Suomessa mentiin jälleen lämpöasteiden paremmalle eli plussan puolelle. Pitikö minun oikeasti matkustaa yli vuorokausi, jotta pääsen jälleen jäykistämään lisää näitä jo jumittuneita niskalihaksia? No, onneksi olin Kansasissa, jossa ilma saattaa muuttua parin päivän aikana huimasti lämpimämmäksi ja pääsin nauttimaan "Suomen kesästä". Sää muuttui viimeisellä viikolla huimasti ja nautittiin S:n kanssa ilmasta pyöräillen tunteja ja ulkoillen Vanoran kanssa läheisessä puistossa. Ihanaa miten kevyempi vaatetus sekä lämmin tuuli ja aurinko voivat piristää ja saada sisällä laiskistuneen ihmisen liikkeelle. 

Tässä kollaasit ensimmäiseltä ja vikalta viikolta: 























Oli ihana tulla takaisin Suomeen, koska lämpöasteet olivat plussan puolella. Toivottavasti ilmat pysyvät yhtä hyvinä eikä tarvi palata paksumpaan takkiin.

Hyvää kevään odotusta (:

Johu

No comments:

Post a Comment