Monday, February 24, 2014

Some of my favorite food/drink items in the United States

Ihmiset aina kyselee, että mitkä ovat minun lemppariruokia Yhdysvalloissa. Aloin tänään pohtimaan mitä jenkkiläisiä ruokatuotteita kaipaan eniten osaksi ruokailuani täällä Suomessa vaikka niitä vastaavia tuotteita olisikin tai niitä voisi itse valmistaa. Tässä on neljä tuotetta, joita kaipaan ja haluan syödä siellä ollessani:



1. Snapple diet peach tea (kevyt persikka jäätee). Tää on ehdottomasti mun lemppari jäätee ikinä, jota ostamme aina kun olen jenkeissä käymässä. Nykyään Suomesta voi ostaa Snapplen jääteetä pienissä lasipulloissa joitakin makuja, mutta vain muutamia ja hinta on noin kolmenkertainen, hui.

2. Mac and cheese. Tämä juuston ja makaronin yhdistelmä ei innostanut minua ensiyrittämän jälkeen. Kun kuitenkin kokeilin yhdistelmää täysjyväpastalla mielipiteeni muuttui ja rakastuin ruokaan täysin. Suosittelen kokeilemaan. 

3. Smore's. Hunajaisia kaurakeksejä, suklaata ja paahdettua (tai mikrossa lämmitettyä) vaahtokarkkia. Tää yhdistelmä on vaarallisen herkullinen. Tätä jenkit harrastaa paljon varsinkin ulkotulen yhteydessä, jossa itsekin ensi kerran tätä kuuluisaa yhdistelmää kokeilin. 

4. Bagels. Baagelit tulivat nopeasti jo keväänä 2012 osaksi ruokavaliotani sisältäen mitä milloinkin. Monesti täytteenä on ollut vain sulatejuustoa paahdetun baagelin välissä. Sisään voi laittaa kuitenkin ihan oman maun mukaan mitä vain. Suomesta löytyy normaalisti yhdenlaisia baageleita tietyistä ruokakaupoista tai Arnoldsin tiskiltä. Tietenkään näiden valmistaminen itse ei ole paha vaihtoehto laisinkaan jos leipomisesta tykkää. (: (kuva: http://www.browneyedbaker.com/2011/07/22/everything-bagels/)

Nämä neljä tuotetta ovat aina ostoslistalla Kansasissa käydessä, mutta myös muita uusia herkkuja olen sieltä löytänyt. Niistä lisää myöhemmin. 

Johu

No comments:

Post a Comment