Korealainen ruoka on yksi mun tän hetkisistä lemppareista. S:n isoäiti on täysin korealainen ja siten olen saanut maistaa aitoa kotona tehtyä korealaista ruokaa monet kerrat. Päätettiin S:n kanssa, että meidän pitäisi alkaa myös kokkamaan näitä korealaisia ruokia, koska molemmat niitä niin paljon rakastetaan. Viime lauantaina kokkasimme ekaa kertaa alusta alkaen korelaista bulgogia, joka on korealaista bbq beeffiä riisin kera. Tällä kertaa syötiin riisi ja liha lehtisalaattiin käärittynä, joka on myös yksi korealainen tapa syödä kyseistä ruokaa. Liha annettiin marinoitua tunti jääkaapissa ennen paistamista valkosipulin, sokerin, soija kastikkeen, seesamiöljyn, porkkanan, vihreän sipulin sekä seesamin siementen kera. Netistä löytyy monen monta reseptiä jos intoa on kokeilla, suosittelen!!
Tänään aiomme kokeilla korealaisen sushin tekoa. Saa nähdä miten sen tekeminen onnistuu kun molemmat ollaan aika amatöörejä keittiössä.... mutta onneksi kokeileminen kehittää ja opettaa.
Johu
No comments:
Post a Comment